----------- advertisement -----------
vineri, 26 august 2011

Transalpina


Informatii Soseaua Transalpina: harta Transalpina, imagini live Transalpina, cat e Transalpina de asfaltata, vremea Transalpina, poze Transalpina, atractii Transalpina, reportaje si filmari de pe Transalpina, istoria soselei Transalpina, toate informatiile necesare pentru traversarea Transalpinei sunt acum disponibile in acest site.
De ce sa mergeti pe Transalpina? Pentru ca, asa cum spun toti cei care au strabatut-o, Transalpina este unul dintre cele mai frumoase locruri din Romania si nu numai ... locul unde cerul isi da mana cu pamantul.








In pagina Transalpina Harta veti gasi marcat intregul traseu al Transalpinei pentru a va hotara in functie de unde veniti cum sa accesati acest drum. Gasiti aici trecute pe harta distantele in km pe care va trebuie sa le parcurgeti pentru a ajunge in zona cea mai frumoasa a Transalpinei, zona alpina sau adevarata Transalpina, cum le place celor care au fost acolo sa o numeasca. Aceasta zona este cea care face acest drum inedit. Adevarata Transalpina este marcata cu linie dubla si se intinde intre Obarsia Lotrului si Statiunea Ranca. Aici veti gasi peisaje asemanatoare cu cele din imaginea de mai sus si doar aici veti ajunge sa calatoriti pe creasta muntilor trecand prin nori la propriu. Aici cerul isi da mana cu pamantul.
In sectiunea link-uri Transalpina sunt facute legaturile catre alte pagini utile despre Transalpina care pot fi de mare folos pentru cei care merg pentru prima data in zona. Veti putea vedea in cel cu Transalpinaharta o marcare a traseului, a drumurilor de legatura cu acesta si a distantelor de parcurs pana in zona de creasta, zona cea mai frumoasa a Transalpinei. In link-ul cu Transalpina imagini live veti putea vedea daca in zona e soare sau vreme innorata dar mai ales daca mai este zapada sau nu in anotimpurile reci.Trebuie sa stiti ca pe portiunea Obarsia Lotrului - Ranca e zapada mai mult de 6 luni pe an. In camera 1, cea care se deschide cand accesati link-ul, in coltul din stanga sus se pot vedea imagini live cu serpentinele si partia noua de ski de pe Varful Papusa. Daca aceasta camera este blocata puteti incerca sa vizonati imagini de la celelalte 2.
In sectiunea starea drumului o sa gasiti imagini cu starea drumului in zonele neasfaltate ale Transalpinei. Pentu detalii de ultima ora despre Transalpina accesati sectiunea
Transalpina Forum unde or sa fie aduse cele mai noi informatii despre Soseaua Transalpina de catre cai care au fost de curand in zona.
La mijlocul lunii august 2011 Transalpina era asfaltata in proportie de peste 98 % iar pana la finalul lui 2012 va fi in totalitate reabilitata. Portiunea cea mai frumoasa a Transalpinei dintre Ranca si Obarsia Lotrului este acum aproape integral asfaltata (aproximativ 1 km a mai ramas neasfaltat pe portiunea de la podul peste Lotru de Obarsie si intersectia cu DN7A Petrosani - Obarsia Lotrului ). Dinspre Sugag spre Obarsia Lotrului mai erau de asfaltat doar 1.5Km intre coada Barajului Oasa si intersectia cu drumul 106N ce duce la Paltinis plus alte cateva zone scurte intre 5 si 50 de m intre Lacul Oasa si Sugag. La acestea se mai adauga cei 5,5 km neasfaltati dintre Sugag (respectiv Dobra) si Jina. In lucru este si drumul de legatura cu Transalpina DN7A pe portiunea dintre Obarsia Lotrului si Statiunea Vidra. Se lucreaza pe intreg traseul la montarea parapetilor si la amenajarea scurgerilor de ape de pe versanti. Asadar desi primul strat de asfalt a fost asternut pe aproape tot traseul Transalpinei drumul trebuie parcurs cu viteza redusa si cu atentie deoarece in unele zone nu are inca parapeti si indicatoare si in multe alte zone nici nu este marcat. Nu este recomandata traversarea pe timp de noapte deoarece pentru cei care nu il cunosc nu exista elemente de reper altele decat marginile drumului.
In pagina
Transalpina Harta gasiti mai multe detalii despre asfaltarea Transalpinei.Tot aici gasiti informatii utile despre starea vremii pe Transalpina si in zona. In pagina "Video" veti gasi filmata integral Transalpina plus cateva reportaje mai vechi si mai noi despre ea. In pagina "Atractii" gasiti filmat un tur virtual deasupra zonei cele mai inalte din Transalpina (Ranca - Obarsia Lotrului) plus poze din cele 2 pesteri (Pestera Plovragi si Pestera Muierilor) aflate in apropierea traseului Transalpinei, pesteri care merita vizitate.
Trebuie sa stiti ca multi isi doresc ca Transalpina se fie asfaltata, pentru a putea sa o parcurga, insa majoritatea dupa ce parcurg zonele ce se asfalteaza regreta ca acolo unde a ajuns asfaltul a ajuns si gratarul, muzica ascultata tare si petul aruncat la tot pasul. Se gandesc atunci ca ar fi fost mai bine sa ramana neasfaltata si sa fie parcursa, cu greu, doar de cei care iubesc muntele cu adevarat. Cand asfaltarea Transalpinei va fi terminata in 2011 cea mai buna promovare ar fi inaugurarea de catre cei de la Top Gear care au fost si pe Transfagarasan. Un titlu gen: Top Gear on Transalpina highest Romania road ar face celebra Transalpina mai mult decat orice alta campanie publicitara. In urma vizitei pe Transfagarasan a celor de la Top Gear Transfagarasanul a fost clasat in primele 13 cele mai spectaculoase drumuri ale lumii iar Nicholas Chage a venit sa filmeze o parte din filmul Ghost Ride II pe Transfagasan.
Va rugam in numele tuturor celor care iubesc Transalpina sa demonstrati ca asfaltarea nu duce la distrugerea acestei zone si daca o parcurgeti pastrati-o la fel de frumoasa si curata in continuare.






Harta Transalpina :




Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular posts

Blogger news

TRAFIC TRIPUL - Directo Web