----------- advertisement -----------
joi, 15 septembrie 2011

Super-Pamant?

Se pare ca in urma spuselor oamenilor de stinta acestia au gasit 2 planete de tip Super-Pamant care sunt favorite pentru colonizare. Aproximativ 600 de planete au fost descoperite de astronomi in afara sistemului nostru solar. Astronomi din toata lumea folosesc instrumente sofisticate pentru a gasii viata in Univers si ami ales  planete care pot gazduii viata. "Vanatorul" de planete extrasolare a europenilor se numeste HARPS si este situat la Observatorul din La Silla (Cheile) care tine de Observatorul Sudic (ESO). Incepand din 2003 astronomii au depistat peste 150 de exemplare de exoplanete fapt ce i`a determinat sa afirme : „Recolta este deosebit de bogată. Ea ne-a depăşit toate aşteptările şi include o populaţie extrem de bogată de super-Pământuri şi planete de tipul planetei Neptun adăpostite de stele foarte similare cu Soarele nostru”. Declaraţia îi aparţine lui Michel Mayor, astronom la Universitatea din Geneva, care a oferit recent câteva lămuriri jurnaliştilor de la National Geographic.



Cea mai spectaculoasă desco­pe­ri­re a cercetătorilor europeni a fost fă­cu­tă în 2007, când ştirea că a fost gă­sit un super-Pământ, la numai 20 de ani-lumină de Terra (un an-lumină având 9,5 trilioane de kilometri). „Botezată” Gliese 581d, planeta pri­meş­te energie de trei ori mai mică de la steaua ei de culoare roşie faţă de cantitatea de căldură pe care o primeşte Pământul de la Soare. În studiile lor, oamenii de ştiinţă europeni au arătat că pe suprafaţa lui Gliese 581d s-ar putea dezvolta un efect de seră, care să asigure un climat cald, favorabil vieţii. Planeta este de circa două ori mai mare decât Pământul, dar mult mai grea, masa ei fiind de şapte ori mai mare decât cea a Terrei. Are o atmosferă stabilă şi solul solid acoperit pe alocuri cu apă în stare lichidă. Până la Gliese 581d ne-ar lua cam 300.000 de ani să ajungem, dacă am călători cu o navetă spaţială; dacă am alege să trimitem o sondă intergalactică, în 200 de ani, aceasta îşi va putea cupla sistemele cu solul planetei.


Un alt potential Super-Pamant a fost descoperit de pamant la o distanta de 36 de ani lumina. Acesta dupa spusele astronomilor este de 3,6 ori mai mare decat Pamatul. La o distanta potrivita de aceasta Planeta sa afle o stea de culoare portocalie asemanatoare cu Soarele. Cercetarile astronomilor arata ca distanta dintre Planeta si Soare este nu mai buna pentru existenta apei lichide. Aceasta planeta se numeste HD 85512 b.
Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

3 comentarii:

Anonim spunea... at 16 septembrie 2011 la 01:52

Pai si cu ce merg atat timp adica 36de ani nu e putin?

Anonim spunea... at 16 septembrie 2011 la 10:50

buna intrebare:)) in 30 de ani iti pierzi si virilitatatea ce sa mai:)) colonizezi:))

Anonim spunea... at 16 septembrie 2011 la 13:41

:))) Pai trebuie sa ia un copil mic.. Si nici nu mai e benzina pt atatia ani :)))

Trimiteți un comentariu

Popular posts

Blogger news

TRAFIC TRIPUL - Directo Web